FRANŢA, VENIM!!!

FRANŢA, PREGĂTEȘTE-TE, SOSESC! Cei trei câștigători norocoși și inspiraţi. Sorții nu au decis încă  cine vor fi aceia deoarece concursul nu s-a terminat. Poţi fi chiar tu unul dintre privilegiaţii destinului, dacă te înscrii până pe 10 noiembrie 2014!

*

Totul început ca o adiere de vânt, abia sesizabilă. Numai că nu era vânt.

Au intrat în oraș prin mai multe părţi. Erau prea mici ca să știe ce-i cu ele și oricum prea neimportante ca să le observe cineva. Frânturi. În ciuda dimensiunilor, se mișcau de parcă aveau un scop, de parcă ar fi căutat ceva.

Se căutau între ele. Au început să se găsească una pe alta, frântură cu frântură, și să formeze ceva mai complex.Mai întâi au apărut puncte și pete care n-aveau nici o noimă. Erau ca „puricii”de pe un ecran de televizor fără semnal. Numai că fără ecranul aferent. S-au întâlnit, s-au combinat ca piesele unui puzzle, au crescut și s-au transformat în ceva inteligibil: litere! Un „N” sau un „O” sau un „L” și altele, încă neclare, pe lângă ele.

Dansau pe panourile publicitare, se urmăreau pe pereţii blocurilor, alergau pe ecranele display-urilor din locurile publice. La un moment dat nu mai fost chiar așa bezmetice. Se combinau, se desfăceau, se recombinau în căutare de… ceva. Căutau prieteni, își căutau vecinii. Au apărut grupurile de litere „UL”, „ÎN”, „ĂU”. Alergau și ele în continuare pe lângă literele singure, în căutare, probabil pentru că se știau incomplete.

M-au speriat prima oară când le-am văzut. M-au luat pe nepregătite a doua oară iar a treia oară m-au intrigat. Dar tot timpul m-au surprins.  Literele jucăușe și zglobii apar unde și când nu mă aștept. Îmi condimentează mersul prin oraș chiar dacă în continuare nu pot să-mi explic „viaţa” care le animă, nu-mi explic cum se pot „agăţa” pe orice suprafaţă verticală și nici care este menirea lor. În ultima vreme, când mă plictisesc, chiar încerc să ghicesc unde se vor muta .

Acum de exemplu, cred că vor sări pe… ecranul ăla!

Apar brusc, exact acolo, dar… aproape nu se mai mișcă. Și acum au un sens, pot să citesc ceva!!!

 „…ÎN ORAȘUL TĂU!”

Ce-o fi asta? mă întreb uimificat de fenomen. N-am mai văzut vreodată un asemenea mesaj în orașul meu, purtat de litere așa nebunatice!

După câteva clipe literele se preling de pe ecran și… sar pe peretele de vizavi.

YARIS ÎN ORAȘUL TĂU!”

Eeeee… Deja curiozitatea mea e în stratosferă! Cine e Yaris și ce caută în orașul meu?

Ușor, ușor, mesajul se îngustează spre dreapta. „U”-ul devine cea mai mică literă, vârful unei săgeţi. Dacă-i săgeată, îmi indică o direcţie? Dacă da, trebuie să văd unde mă duce!

Pornesc înspre dreapta. Mesajul mă însoţește, când pe blocul din stânga, când pe gardul din dreapta, fără să-și mai modifice forma. Cred că îmi indică să merg tot înainte. Așa fac, până când mesajul se îngustează la un moment dat spre stânga. Săgeata  arată spre Casa Poporului. Dacă așa zice el, cine sunt eu să-l contrazic?

După câţiva metri mesajul… dispare. De tot!

Aici trebuia să ajung??? Privesc cu atenţie în jur și… Rămân stupefiat, fără să mă pot mișca, cu ochii ieșiţi din orbite ca la melc!

E chiar în faţa mea!

Încântător de FERMECĂTOARE! Răpitor de ATRACTIVĂ! Seducător de EXOTICĂ! Migdalat de ORIENTALĂ! O frumuseţe năucitoare!

Mesajul apare din nou. De data asta e o hologramă în aer, deasupra EI, iar literele care-l formează nu se mai aleargă, nu-și mai schimbă locurile: au ajuns la forma ideală! Parcă freamătă de bucurie: se mișcă ușor, sus-jos, stânga-dreapta, își tot schimbă culorile și intensitatea luminoasă. Parcă ar anunţa că am câștigat jackpot-ul de la cazino!

YARIS

YARIS ÎN ORAȘUL TĂU”

Mesajul se joacă zgubilitic cu simţurile mele. Uau!!! Toyota Yaris a venit la mine în oraș! Am auzit eu câteva zvonuri, dar nu le-am crezut. Până acum!

Ştiu că e un moment special, pe care o să-l port cu mine toată viaţa! Fără să mă gândesc, mâna ia telefonul și declanșează.

yaris1 - FRANŢA, VENIM!!!

Arată superb în fotografii! Şi ea e fericită.

După ceva vreme în care n-am avut ochi decât pentru EA, reușesc să mă rup un pic din vrajă și să mă uit în jur. Văd că nu sunt singurul care a urmat „indicaţiile”: deja suntem o mică mulţime, adunată în jurul EI! Alţii încă vin înspre noi siderați, conduși de „instrucţiunile” mesajului.

Aud un ușor bâzâit. Ceva începe să mă gâdile și mă retrag câţiva pași. La fel face toată lumea adunată buluc pe lângă ea. Chiar în faţa se materializează ceva.

O hologramă! În partea de jos scrie „By Toyota”, alături de sigla binecunoscută. Strat după strat, e „construită” rapid o siluetă umană. Numai că… e ceva ciudat la ea. Are pantofi negri în picioare, cu catarame mari, lucioase, un fel de colanți mulaţi strâns pe pulpă și gleznă, pantaloni bufanţi până la genunchi, din catifea vișinie cu falduri de stofă mov. Apariția asta mai poartă în completare un fel de haină, tot vișinie dar decorată cu complicate motive aurii, cu umeri bufanţi și falduri mov, la fel ca și pantalonii. Pe cap are un tricorn cu ciucuri aurii, iar în mâini îi apare… o tobă! În care și lovește cu convingere de câteva ori.

Tam! Tara-Tam! Tara-Tam!

Acum mă prind! Seamană cu  un purtător al poruncilor regelui din orașele medievale. E uimitor de bine realizat și, dacă n-ar fi înconjurat de o ușoară nuanţă albăstruie, aș putea jura că-i lângă mine, în carne și oase. INCREDIBIL!

Mai execută o succesiune de bătai la tobă.

Tam! Tara-Tam! Tara-Tam!

-LUME, LUME! ADUNAŢI-VĂ ȘI MINUNAŢI-VĂ! VEȘTI PROASPETE DE LA-MPĂRĂŢIE! LUME, LUME!

Toate privirile sunt polarizate de apariţia exotică  din alte vremuri, care e redată atât de bine încât îţi vine să pui mâna pe catifeaua hainelor! Care ciudăţenie mai bate și la tobă, iar sunetul se aude cristal, până departe.

Tam! Tara-Tam! Tara-Tam! Tam!

-LUME, LUME! VESTE DE VESTE, VESTE DE POVESTE! Prinţesa Yaris cea frumoasă, s-a hotărât din palat să iasă! De la tutori  învăţaţi, știe perfect despre oraș! După ce-a învăţat acasă, ea orice oraș vrea să cunoască! LUME! LUME!

Poţi auzi cum crește iarba în liniștea care s-a lăsat.

Tam! Tara-Tam! Tara-Tam! Tam!

-LUME, LUME! Veste de lampărăţie, un turnir o să fie…

Un ce??? Turnir? Ce-i ăla? Îi mai aud și pe alţii vociferând.

-… adică un CONCURS! E pentru toţi! E pentru toate! E pentru orișicine poate! LUME, LUME!

Aaaa, păi de ce nu zice așa de la bun început ?

-LUME, LUME! De vreţi să câștigaţi, locuri frumoase din oraș prinţesei să-i arătaţi! Oameni deosebiţi să-i prezentaţi! În momente speciale s-o implicaţi! LUME, LUME!

Are și rimă vestitorul împărăţiei!

-LUME, LUME! Mâna prinţesei de vreţi să o luaţi, trebuie să fiţi inspiraţi, s-o filmaţi, s-o fotografiaţi! Şi pe site la Toyota să uploadaţi! Așa puncte o să luaţi și-n Franţa o să plecaţi, dacă o să câștigaţi! LUME, LUME!

Tam! Tara-Tam! Tara-Tam! Tam!

-LUME, LUME! Trei vor fi cei norocoși! Doar călare, nu pe jos! Unul: cel mai talentat sub soare, descoperit cu o filmare! Iar ceilalţi doi, trași la sorţi de către noi, au noroc cel mai de soi! LUME, LUME!

Tam! Tara-Tam! Tara-Tam! Tam!

-LUME, LUME! La Valenciennes acasă, la Yaris cea graţioasă, pentru câștigători se lasă, cu transport, cazare , masă! LUME, LUME!

Tam! Tara-Tam! Tara-Tam! Tam!

-LUME! LUME! VESTEA DE VESTE, VESTEA DE POVESTE, AICI SE SFÂRȘEȘTE!

Şi strat după strat, vestitorul nostru se dezintegrează. Dar fâșiile din corpul lui zboară deasupra mașinii și se transformă în litere care formează un mesaj:

„Participanții la concurs vor primi puncte pentru următoarele acțiuni:

 • Dacă încarcă minimum o poză cu tematica de mai sus, participantul și, implicit, orașul său primesc 5 puncte
 • Dacă încarcă minimum un video cu tematica de mai sus, participantul și, implicit, orașul său primesc încă 10 puncte
 • Dacă invită prieteni, (invitație pe e-mail), participantul și, implicit, orașul său primesc 1 punct
 • Dacă prietenii invitați de aceștia devin și ei participanți (își creează cont în site), participantul și, implicit, orașul său primesc 5 puncte pentru fiecare prieten adus în competiție și o șansă dublă la tragerea la sorți …”

E prea mult text, nu mai am răbdare să citesc. Oricum vreau să intru mai târziu pe site-ul de la Toyota ca să aflu toate detaliile.

Vestea concursului a produs o agitaţie grozavă în piaţa din faţa Casei Poporului. „Prinţesa” Yaris e împresurată  cu entuziasm de multe telefoane și aparate de fotografiat care se agită febril în jurul ei. Cu tot cu proprietari, desigur.

Eu îmi șterg toată agenda pentru viitorul apropiat și-mi fac planul de bătaie pentru cucerirea „prinţesei” care mi-a furat inima. Fac o listă cu toate locurile frumoase unde cred că i-ar plăcea să o duc, cu toţi oamenii interesanţi pe care o să i-i prezint și cu toate evenimentele incitante la care o voi plimba. O să-i placă la nebunie, sunt convins!

Gata! Nu mai zic nimic!

Vă invit să concurăm împreună dar  nu uitaţi:  premiile sunt individuale!

INSPIRAŢIE MAXIMĂ ȘI SUCCES SĂ AVEM!

FIE CA CEL MAI BUN SĂ CÂȘTIGE favorurile prințesei!

yaris1 2 - FRANŢA, VENIM!!!

P.S. Nu uitaţi: înscrierea la turnir se poate face până pe 10 noiembrie 2014!

*

Prințesa Yaris își caută pretendenții prin intermediul concursului SuperBlog 2014.

Eugen

Îmi place fotografia. Şi filmul. Şi grafica digitală. Şi lectura (în mod deosebit SF-ul și fantasy-ul) și, de dată mai recentă și cumva legate între ele, scrisul. >>mai multe

One thought on “FRANŢA, VENIM!!!

 • 31/10/2014 at 22:41
  Permalink

  Nu stiu daca ti-am mai zis pana acum ca sunt uimita de cat de creativ poti fi! Bravo! Inca un articol super-simpatic 🙂

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* GDPR (obligatoriu)

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: